GOSTINSTVO

Pestra zgodovina gostilne nam je narekovala, da se ozremo v preteklost in našim gostom ponudimo čimbolj domače vzdušje in hrano. Tako v naši ponudbi najdete veliko starih slovenskih jedi kot so štruklji, ričet s suhim mesom, gorenjski želodec,… Ne manjkajo pa niti razni biftki, zrezki in ostala »mednarodna« kuhinja.

Posebej smo ponosnina našo vinsko klet, katero smo preuredili iz stare ledenice. V njej hranimo vrhunska buteljčna vina slovenskih vinogradnikov iz vseh slovenskih vinorodnih pokrajin. Na vašo željo organiziramo v vinski kleti pokušino vin za maksimalno 25 gostov.

Na terasi, kjer lahko organiziramo folklorne večere , živo glasbo ali srednjeveško pojedino smo uredili pravi žar na oglje, na katerem vam pripravimo vse vrste jedi z žara, in jedi izpod peke.
Gostilna lahko sprejeme do 70 oseb v notranjosti v štirih ločenih sobah, na sprednji terasi »verandi« je prostora za 20 oseb, na veliki terasi pa je prostora za 104 osebe.

Naša ponudba obsega menije, primerne za poslovna srečanja, sobotna in nedeljska kosila, obiske avtobusnih izletnikov, organizirane skupine, slavnostne dogodke (krste, rojstne dneve, birme, poroke, Abrahame, srebrne in zlate poroke, …).
Poleg standardnih menijev vam glede na vaše želje in potrebe oblikujemo tudi menije po naročilu.

Za organizirane skupine, ki si želijo, bolj pestre ponudbe, kot je kosilo smo pripravili zanimive programe z animacijo, ki gostom prikažejo Bled na malo drugače način. Skupaj z nami se lahko odpravite v Blejsko zgodovino, se odpeljete z malico na otok, poizkusite pristno slovensko žganje, vrhunska slovenska buteljčna vina, uživate v srednjeveški predstavi na Blejskem gradu in skupaj s harmoniko uživate v plesih slovenske folklore. Vse to vam skupaj z odlično hrano pusti nepozaben spomin, ki vam Bled in gostilno Murko prikaže v najlepi luči.

Za vse programe se je potrebno predhodno naročiti.

Od ponedeljka do petka Vam nudimo dnevno sveže malice in dnevna kosila.

Odprto imamo vsak dan: Od ponedeljka do petka od 10h do 22h,
sobota, nedelje in prazniki od 12h do 23h.